Airiena Yahaya's Blog

me, myself and.. cik erin

Mom’s birthday 8.8.09 10 August 2009

Filed under: My family — airienayahaya @ 1:22 am
rileks je mak pakai baju kelawar potong kek. hehe..

rileks je mak pakai baju kelawar potong kek. hehe..

Hari sabtu 8 ogos lepas hari jadi mak saya yg ke 53. Disebabkan semua plan dibatalkan, n mak pun bz, maka saya cuma beli kek n nyanyi lagu Happy Birthday dgn ella n nenek je.. Actually nenek x nyanyi pun, dia cuma sengih n tepuk tangan je.. Hahaha.. Mak potong kek pun pakai baju kelawar jek sbb masa tu mak baru lepas mandi n nak bersiap gi mesyuarat agong umno. So pakai je baju kelawar. Yela.. Kang tunggu dia bersiap pakai baju merah putih baju umno tu lagi lama lak kang. Hehehe.. Belasah je le.. Saya beli kek coklat. Iskkk… Sesuai btul dgn plan diet tak seimbang sayeee.. Then saya pun serahkan hadiah yg dikongsi dgn Boy tu.. Handbag.. Sembonia je.. Ikut kemampuan la.. Ikut hati mcm2 lagi nak bagi mak yg lagi special, tapi ape kan daya.. Kewangan terhad.. Tapi mak kata cantik n seperti yg dijangka, dia terus pakai beg baru tu gi mesyuarat agong umno.. Hehehe…

kek bday mak yg ke 53 tahun

kek bday mak yg ke 53 tahun

Saya hantar mak gi meeting tu pastu gi kedai tayar, buat balancing etc.. First time, sebelum ni hal kereta selalunya pakcik Karos yg setelkan, saya tau bawak je.. Huhu.. Tunggu mak abis meeting 3 jam setengah. Adehh.. Balik umah dah maghrib.

Malam tu pulak pukul 9 gi umah pakcik Karos, dia wat kenduri nak sambut puasa. Makan sate aa mlm tu.. Siang bantai kek, malamnye sate.. Perghhh… Boom boom pow..

Ahad 9 Ogos.. dlm 9 pagi kami dah gerak ke umah Busu Nora di Sungai Buloh. Ada kenduri, pak usu nak gi umrah. Breakfast kat highway je.. Benti makan kat hentian Seremban. Adeh.. Bakso yg ala kadar.. Iskk.. Sedap lagi mee hailam kat pinggan org lain..
Pastu teruskan perjalanan. Disebabkan nyanyi2 dalam kereta, so x la boring sgt.. Ngee..

Sampai umah busu dlm 12 tgh. Err.. Kul 1 makan lagi.. Nasi kukus, nasi je dah best. Lauk daging kurma, ayam masak merah, nenes n ikan masin msk lemak, sayur n byk gile kuih, muffin,buah etc. Ade bubur kcg durian gak, tp saya x mkn. Pastu lepak2, dlm 4 ptg gerak balik ke umah. Humangihh.. Lenguh badan.

Kami juga dpt berita kami dpt ahli keluarga baru 11.30 pagi tadi.. Tak sabar nak tgk anak sepupu saya, Bob. Dpt baby boy. Congratulation to Bob n his wife, Watie. Nenek tak sabar2 nak tgk cicit baru dia. Hehehe.. Bulan ni nenek akan dpt 2 cicit. Sorang dah lahir, tunggu sorang lagi pulak.. Tungguuu… Hehehe…

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s