Airiena Yahaya's Blog

me, myself and.. cik erin

My Engagement Day 22 Feb 2009 8 August 2009

Filed under: Love of my life — airienayahaya @ 6:14 pm
my happiest day.. so far.. =)

my happiest day.. so far.. =)

Saya sebenarnya tunang dah lebih 5 bulan.. Saje je nak kongsi cerita sikit.. Saya bertunang dengan orang Bakri, Muar.. Nama tunang saya Shapie b Hashim, umurnya 3 tahun tua dari saya. Kami ni bertunang selepas keluarganya datang merisik pada Nov 2008. Kami bercinta kira2 5 bulan, kemudian perisikan pun berlaku.. Hehe..

pelamin saya bertunang

pelamin saya bertunang

Majlis saya sederhana je.. Tema baby pink. Sweet colour.. Huhu.. Hiasan hantaran saya hasil kerja tangan kak yati, kakak saya yg juga merupakan seorang mak andam. Saya buat bajet rendah je.. Tapi saya suka sebab kemas je kak yati buat.. Disebabkan saya sendiri mak andam, jadi saya pun buat la pelamin mini.. Free je, mane de kos. Tapi kak yati sponsor fresh flowers utk pelamin saya.

hantaran saye

hantaran saye

Seperti org lain, saya juga sewa 1 kanopi dari adik kawan saya. Lepas tu kak ngah saya (mak andam jugakk) pasangkan scallop krim+pink kat kanopi tu n siap hias letak skirting utk meja.. Dah mcm khemah org nak nikah lak.. Maklum la.. Kakak mak andam.. Hehehe.. Syukur alhamdulillah.. Jimat duit saya.. Eheh.

13Pukul 12.30 tgh hari ayah saya buat kenduri sikit.. Sambil2 tu saya pun mula la sesi mekap. Kak yati yg mekap saya, dan dikawal kualitinya oleh kak ngah saya. Saya pun nak merasa org mekap juga.. Lagipun saya tak reti mekap muka sendiri, selalu tak jadi. Hehe..
Semasa kak yati menyonteng muka saya, sesi menyonteng kerap diganggu oleh mak sedara n kakak2 sepupu yg gila2, yg tak reti nak tolong org dapur. Kejap2 gelak, kejap2 gelak. Diketuai oleh busu saya.

Pihak lelaki tiba seperti yg dijanjikan jam 3 ptg. 11 buah kereta rombongan pihak lelaki tiba dgn selamat. Masa tu saya dah mula dupdapdupdap dah.. Nasib baik Wany (kwn saya) amikkan saya air. Fuhh.. Tq wany.. Hehe..

sesi perbincangan

sesi perbincangan

Perbincangan dan proses meminang berjalan dgn lancar.. Dalam 20 minit kemudian saya pun dipanggil keluar utk sesi sarung cincin. Mak Itam tunang saya yg sarungkan cincin, disaksikan seluruh keluarga yg hadir.

masa sarung cincin

masa sarung cincin

Saya rasa mcm tuan puteri buat kali pertama dlm hidup saya.. Serius, saya perasan mcm saya artis je.. Sbb ramai amik gambar saya.. Haha.. Mcm tu rupanya perasaan pengantin saya selama ni.. Baru la saya tau.. Ekekekeke..

saya n mak ayah saya

saya n mak ayah saya

Kemudian pihak lelaki dijemput makan, saya plan nak bangun dari pelamin nak tengok mereka makan, kira nak teman laa.. Tapi saya tak sempat bangun pun dah ramai peminat nak bergambar ngan saya.. Hahaha.. Saya rasa abg din & ina (both of them are photographer from sweetmoments team) pun letih la amik gamba saya ngan kerabat saya. Gedik2 belaka lak tu.. Pihak sebelah dah abis makan pun saya tak sudah2 bergamba lagi. Pastu gamba ngan famili pihak lelaki pulak.

me, boy n ella

me, boy n ella

Lebih kurang pukul 5 pihak lelaki pun beransur pulang.. Lepas tu tunang saya pulak datang dgn sepupu dia.. Abg din amik gamba kami berdua di pelamin, saya segan juga.. Dia lagi lah pemalu.. Huhu.. Lepas tu saya teman tunang saya makan dengan mak ayah saya.. Menu hari tu nasi jagung, daging masak hitam, ayam masak sambal n rojak nenas. Tapi saya tak makan, sbb pakai korset kot. Kihkihkih.. Lepas tu saya potong kek hantaran n kek hadiah dari firwan&daud (my bestfren), anak2 buah dan adik2 sepupu dah x sabar nak makan kek.Tak lama lepas tu tunang saya pun pulang..

saya n tunang saya.. Shapie Hashim

saya n tunang saya.. Shapie Hashim

Saya happy sangat.. Bukan saja kerana hubungan saya n dia dah diikat, tetapi juga kerana keluarga saya berkumpul. Ramai famili n kawan2 yg dtg, sporting pakai baju yg sepadan dgn tema saya. Ada yg dtg dari dekat, ada dari jauh. Saya terharu sangat.. Mana yg saya tak jemput nanti kawen insya Allah saya jemput ye..

doakan kemakmuran hubungan kami..

doakan kemakmuran hubungan kami..

Doakan hubungan saya n tunang saya sentiasa aman dan sampai ke jinjang pelamin ye.. Amin..

Advertisements
 

4 Responses to “My Engagement Day 22 Feb 2009”

  1. 'ain shahrul Says:

    amin…moga ke jinjang pelamin…kak erin mmg besh!!!

  2. bee Says:

    bee sebok la yin…
    tp terharu campur baur perasaanggg nie nengok nye…
    some2 gambo sekali ler….
    sob…sob…sob….

  3. noreenfaizul Says:

    cantik pakai pink, sweet kak airien, wedding nnti mesti molotup ni …heheh đŸ™‚

  4. sydeen Says:

    wow..ayunya. bila nak langsung ni?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s